Makaron Kung Pao z cukinią

Przepis dnia 2018-08-10
Makaron Kung Pao z cukinią
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszny obiad w 20 minut? Dlaczego nie?

Składniki

  • 1 łyżka oliwy / oleju kokosowego
  • 2 średnie cukinie, pokrojone w kostkę
  • 2-3 ząbki czosnku, posiekane
  • 3 cm korzeń imbiru, starty na tarce
  • 200 g ugotowanego makaronu noodels
  • Do przybrania: prażone orzechy nerkowca, ziarna sezamu
  • Sos Kung Pao:
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • 2-3 suszone papryczki chili, lub 1 łyżeczka płatków chili

Przygotowanie

  1. Składniki sosu wymieszać ze sobą.

  2. W woku lub na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu smażyć 5-6 minut cukinie, następnie dodać czosnek i imbir – smażyć przez 1-2 minuty. Następnie dodać przygotowany wcześniej sos oraz ugotowany makaron. Smażyć minutę i zdjąć z ognia.

  3. Przełożyć do miseczek, udekorować orzechami i posypać sezamem.

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 09 sierpnia 2018
Extra :-)
facetzprzepisem 09 sierpnia 2018
Dziękuję!
GREGORHSPEED 09 sierpnia 2018
Świetny pomysł <3
Składniki
  • 1 łyżka oliwy / oleju kokosowego
  • 2 średnie cukinie, pokrojone w kostkę
  • 2-3 ząbki czosnku, posiekane
  • 3 cm korzeń imbiru, starty na tarce
  • 200 g ugotowanego makaronu noodels
  • Do przybrania: prażone orzechy nerkowca, ziarna sezamu
  • Sos Kung Pao:
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • 2-3 suszone papryczki chili, lub 1 łyżeczka płatków chili
Składniki