Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w grubą kostkę,wrzucamy na patelnię,doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony w płatki czosnek.Smażymy jeszcze ok.5 minut.Zdejmujemy z patelni,odstawiamy na bok.
Pieczarki kroimy w niezbyt cienkie plasterki,wrzucamy na patelnię, sól i pieprz do smaku. Brokuł lekko podgotowujemy po czym kroimy wg uznania. W tym czasie makaron powinien się już gotować.
Wszystkie składniki sosu kładziemy na patelnię,dodajemy śmietanę oraz wodę, aż uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję sosu. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut, mieszając od czasu do czasu
Sos doprawiamy do smaku i wrzucamy do niego ugotowany makaron. Podajemy natychmiast.