Makaron farfalle z czerwonym pesto, kurczakiem, cukinią i rukolą

Makaron farfalle z czerwonym pesto, kurczakiem, cukinią i rukolą
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Makaron farfalle z czerwonym pesto, kurczakiem, cukinią i rukolą zrobimy w kilka chwil zyskując pełnowartościowy obiad. Obiad polecam szczególnie na cieplejsze dni, jest lekki, ale również sycący.

Składniki

  • 200g makaronu farfalle
  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 duża cukinia
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 łyżki czerwonego pesto
  • 2 duże garści rukoli
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia
  • tarta mozzarella

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurczaka, cebulę i cukinię kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, czosnek i cukinię. Smażymy do momentu aż woda odparuje. Wtedy dodajemy pesto, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem i rukolą. Przed podaniem posypujemy mozzarellą.

Składniki
  • 200g makaronu farfalle
  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 duża cukinia
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 łyżki czerwonego pesto
  • 2 duże garści rukoli
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia
  • tarta mozzarella
Składniki