Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 21
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 16
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 21
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 16
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, zrobić w niej zagłębienie, wlać jajka, żółtka, dodać sól i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. Ciasto formować w kulę, zagniatać ok. 10 min. Ciasto przykryć miską i odstawić na 30 min. Po tym czasie ciasto podzielić na kawałki. Każdy kawałek rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Placki pokroić na kawałki według uznania. Pokrojony makaron zostawić na stolnicy na kilku minuty, by przesechł. Gotować w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju przez kilka minut,