Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron diavolo"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1674
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1674
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odlej.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone chorizo. Dorzuć pociętą w paski paprykę i plastry pieczarek. Duś kilka minut, po czym zalej przetartymi przez sito pomidorami.
Dopraw danie solą, pieprzem, cukrem i chili. Wymieszaj z makaronem i posyp serem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV