Makaron Cruelli

Makaron Cruelli
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Spaghetti na które każdy się skusi, każdemu zasmakuje. To nie prawda, że od makaronu się tyje. Patrząc na Włochów, którzy jedzą makaron a przecież wyglądają cudownie.

Składniki

  • ½ kg fileta z indyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 700 g passaty
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • Sól
  • 2 łyżeczki oregano
  • ½ łyżeczki tabasco
  • 10 dag płatków sera parmezan

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
    2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    3. Czosnek obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanej oliwie. Do czosnku wsypujemy oregano.
    4. Następnie dodajemy mięso, solimy i wlewamy tabasco. Mieszając mięso smażymy 10 minut.

  2. 5. Po tym czasie wlewamy passatę, ketchup oraz jedną łyżkę wazową wody z makaronu.

  3. 6. Na koniec sos mięsny łączymy z makaronem, wierzch posypujemy płatkami sera parmezan.

  4. 7. Gotowe.
    8. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 24 czerwca
Nie wiedziałem, że pani od dalmatyńczyków takie pyszne spaghetti robiła ;p
Fajne jedzonko, mniami :)
KulinarnaChwila 25 czerwca
Widzisz nawet Ciebie nie poczęstowała , jak mogła:))))
Nevermore 25 czerwca
Może teraz się uda, bo nowy film w kinach ;)
Składniki
  • ½ kg fileta z indyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 700 g passaty
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • Sól
  • 2 łyżeczki oregano
  • ½ łyżeczki tabasco
  • 10 dag płatków sera parmezan
Składniki