maccheroni z mozzarellą i pomidorami

maccheroni z mozzarellą i pomidorami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
cudnie sprężyste i mięsiste rurki maccheroni smakują wybornie prawie ze wszystkimi dodatkami,są sredniogrube i delikatne w smaku,w zestawie z mozzarellą,świeżymi ziołami i pomidorkami smakują bosko;-) i na ciepło i na zimno ;-)

Składniki

  • makaron maccheroni 1 op.
  • mozzarella 2 kule
  • pomidory koktajlowe 1 op.
  • oliwa z oliwek
  • bazylia świeża
  • zielona pietruszka
  • oregano świeże
  • sól młynek
  • czarny pieprz młynek

Przygotowanie

  1. maccheroni gotujemy al dente dodając oliwę i sól
    pomidorki kroimy na pół,mozzarellę na kawałki średniej wielkości
    świeże zioła siekamy delikatnie

  2. na talerzu układamy porcje makaronu,dodajemy mozzarellę,pomidorki,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy oliwę z oliwek ( taką ilość jak lubimy ), wszystko posypujemy świeżymi ziołami

  3. taki zestaw smakuje też wybornie na zimno w wersji tzw.sałaty albo szybkiej i zdrowej przekąski do pracy ;-)

    Smacznego ;-)

Komentarze do przepisu (8)

Futka 16 lutego 2017
Oj tak! Świetne i bardzo smaczne połączenie <3
Bellapi 16 lutego 2017
Makaron kocham i jeszcze z takimi dodatkami super☺
GREGORHSPEED 17 lutego 2017
Kocham te smaki <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron maccheroni 1 op.
  • mozzarella 2 kule
  • pomidory koktajlowe 1 op.
  • oliwa z oliwek
  • bazylia świeża
  • zielona pietruszka
  • oregano świeże
  • sól młynek
  • czarny pieprz młynek
Składniki