maccheroncini z imbirem i nerkowcami

maccheroncini z imbirem i nerkowcami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
wersja pasty trochę tak po azjatycku i z polskim akcentem żurawinowym ;-) fusion wymieszany ale bardzo smakowicie :-) mix smaków słodkich i ostrych

Składniki

  • makaron maccheroncini
  • świeży imbir-średni kawałek
  • passata pomidorowa 200 ml
  • Pieprz cayenne
  • chilli ostre suszone
  • sól ziołowa młynek
  • czarny pieprz młynek
  • garść nerkowców
  • garść żurawiny
  • oliwa z oliwek
  • parmezan mały kawałek

Przygotowanie

  1. świeży imbir ścieramy na tarce (małe oczka),wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek,dodajemy passatę i odrobinę startego parmezanu,przesmażamy i mieszamy do konsystencji gładkiego sosu,doprawiamy solą ziołową,pieprzem cayenne i chilli i czarnym pieprzem

  2. makaron gotujemy al dente

  3. na suchej patelni prażymy chwilę orzechy nerkowca,na koniec na parę sekund wrzucamy żurawinę

  4. maccheroncini polewamy sosem,dodajemy nerkowce z żurawiną i odrobiną oliwy z oliwek i gotowe ;-)

    Smacznego ;-)

Składniki
  • makaron maccheroncini
  • świeży imbir-średni kawałek
  • passata pomidorowa 200 ml
  • Pieprz cayenne
  • chilli ostre suszone
  • sól ziołowa młynek
  • czarny pieprz młynek
  • garść nerkowców
  • garść żurawiny
  • oliwa z oliwek
  • parmezan mały kawałek
Składniki