Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12748
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12748
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
Zamarynowałam pokrojone tofu, skropiłam je sosem chili dla słodkości i pikantność, sosem rybnym - dla smaku umami, i sosem teryaki bo bardo pasuje.
Grzyby zalałam wrzątkiem, można użyć pieczarek lub jakieś chińskie grzyby. Kaszę kuskus zalałam wrzątkiem w proporcji 1 cześć kaszy 1,5 części wrzątku. Pokroiłam warzywa w pół plasterki a fasolkę szparagowa ugotowałam do jędrności.
Na patelni na oleju rzepakowym zeszkliłam cebulę, potem dodałam i przyrumieniłam tofu, potem dodałam paprykę, cukinię i czosnek. Gdy warzywa się przyrumienią dodałam sos pomidorowy i fasolkę szparagową. Całość pogotowałam parę minut , żeby smaki się przegryzły, sprawdziłam smak i trochę doprawiłam solą. Po wyłączeniu ognia dodałam kolendrę. Danie świetnie podgrzewa się w mikrofalówce- nic nie traci na smaku. Smacznego :)