Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łososiowe kotlety"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4957
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4957
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Rozgrzej sos rybny, rozpuść w nim pastę curry i cukier. Filet z łososia opłucz, zmiksuj. Obierz i poszatkuj ogórek, posyp go solą, odstaw. Opłucz i posiekaj dymkę ze szczypiorem. Przepłucz kiełki.
Łososia wymieszaj z sosem rybnym, odciśniętym ogórkiem, dymką i kilkoma posiekanymi listkami kolendry. Dopraw masę solą, posiekanym chili, skórką otartą z limonki oraz octem ryżowym. Formuj w dłoniach kotlety, smaż na rozgrzanym oleju. Dekoruj kiełkami i kolendrą.
Czas 40 min; porcja – 210 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety