Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś zapiekany na szpinaku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Stop 2 łyżki masła, oprósz łyżką mąki i lekko podsmaż. Mieszając, powoli wlewaj mleko. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Wlej śmietanę wymieszaną z żółtkiem, wsyp pokruszony ser pleśniowy oraz starty ser żółty i zagotuj sos. Przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
W płaskim garnku zagotuj bulion. Włóż dzwonka łososia. Gotuj na małym ogniu ok. 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, osącz. Rozmrożony szpinak duś na 2 łyżkach masła (ok. 10 minut). Dodaj sól, pieprz i gałkę.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Włóż szpinak i ryby. Zalej sosem, zapiecz.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax