Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z truskawkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Wymieszaj wszystkie marynaty. Łososia umyj, pokrój na 4 wąskie paski i włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na pół godziny.
Truskawki umyj (4 odłóż do dekoracji) i pokrój w drobną kosteczkę. Listki bazylii umyj i posiekaj.
Zawiń rybę w srebrną folię i wstaw na 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Ciepłego łososia ułóż na talerzu. Polej przygotowaną salsą i udekoruj odłożonymi truskawkami.
Posyp całość świeżo zmielonym pieprzem. Danie najlepiej smakuje ze schłodzonym białym winem.
<strong>Przepis nadesłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Super TV