Łosoś z sosem pieczarkowym

Łosoś z sosem pieczarkowym
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Ciekawe połączenie łososia z sosem pieczarkowym :)

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, oprószyć solą i dusić na małym ogniu nie rumieniąc przez około 10 min., od czasu do czasu mieszając. W połowie smażenia wlać bulion, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 min., aż grzyby będą miękkie.

  2. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem grzybowym. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia

  3. Rozgrzać patelnię, łososia oprószyć solą. Ułożyć na patelni i obsmażać z każdej strony. Usmażonego łososia ułożyć na talerzu, udekorować sosem z grzybami. Podawać skrapiając sokiem z cytryny i posypać papryką i natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (1)

kaskasz83 25 stycznia 2012
bardzo interesujący przepis, łososia z pieczarkami jeszcze nie jadłam a ten wygląda apetycznie ;)
Składniki