Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Składniki
Przygotowujemy łososia. Wykładamy go na talerzyk, oprószamy solą, pieprzem ,chili , polewamy sokiem z cytryny. Zostawiamy go na ok. 15-20 minut.
Grzyby namaczamy w zimnej wodzie, następnie odsączamy i drobno kroimy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz grzyby. Następnie dodajemy ugotowany wcześniej ryż, sos sojowy oraz przyprawy do smaku - wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec wlewamy ok. 3 duże łyżki śmietanki jeszcze raz mieszamy.
Łososia zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez ok. 15-20 minut.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz i gotowe;) Smacznego:)!