Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z łososia przyprawiony masłem, koperkiem i cytryną, pieczony w piekarniku. Doskonale aromatyczna i soczysta ryba przygotowana w 40 minut.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 259
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 259
Składniki
Łososia czyścimy z łusek, myjemy i dobrze osuszamy. Na blachę piekarnika wykładamy papier do pieczenia. Na nim układamy filet skórą na dół. Solimy rybę po wierzchu i oprószamy pieprzem. Dłonią wmasowujemy olej, następnie posypujemy posiekanym koperkiem.
Kładziemy na wierzchu plasterki masła, na nich układamy plastry cytryny. Tak przygotowaną rybę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na drugą od dołu półkę. Pieczemy łososia od 30 do 40 minut. Pyszny łosoś gotowy!
Łososia można podać na gorąco, jako danie obiadowe lub na zimno do chleba. W obu wersjach jest pyszny. Doskonałym dodatkiem do łososia na ciepło będzie masło czosnkowe lub koperkowe.