Łosoś z patelni

Łosoś z patelni
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Suroweczka
Danie super szybkie, super łatwe i nie wymagające żadnych specjalnych zdolności kulinarnych.

Składniki

  • łosoś
  • ryż
  • oliwa
  • masło
  • sól, pieprz ziołowy
  • Rozmaryn

Przygotowanie

  1. Łososia myjemy, osuszamy i skrapiamy oliwą. Posypujemy solą i pieprzem ziołowym i odstawiamy.
    Nastawiamy ryż.

  2. 10 minut przed tym jak ryż będzie gotowy przygotowujemy łososia. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło i wkładamy łososia skórą do dołu. Na wierzchu łososia kładziemy trochę masła i gałązkę rozmarynu (ewentualnie suszony rozmaryn), przykrywamy pokrywką i smażymy kilka do kilkunastu minut (zależnie od grubości płata ryby).

  3. Gdy wszystko będzie gotowe podajemy z sałatką z zielonej sałaty.
    Smakuje wyśmienicie :)

Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 11 grudnia 2017
Uwielbiam wszystkie ryby, a ta jeszcze w takim anturażu, to przepyszności :D
Suroweczka 11 grudnia 2017
Ja też prawie wszystkie ryby uwielbiam :)
Nevermore 11 grudnia 2017
"Prawie", to słowo klucz, bo są też wyjątki wśród tego całego oceanu pyszności ;)
Fugu bym nie... Czytaj całość »
"Prawie", to słowo klucz, bo są też wyjątki wśród tego całego oceanu pyszności ;)
Fugu bym nie zjadł xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • łosoś
  • ryż
  • oliwa
  • masło
  • sól, pieprz ziołowy
  • Rozmaryn
Składniki