Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z miodem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Przygotować marynatę do łososia z oleju, miodu, soku cytrynowego, musztardy, 1 łyżeczki słodkiej papryki i drobno posiekanego czosnku.
Filety posmarować marynatą, umieścić w naczyniu żaroodpornym z pokrywą, schładzać co najmniej 3 godziny w lodówce.
Schłodzone naczynie z łososiem wstawić do piekarnika, nastawić temperaturę ok. 190°C i piec 10-12 minut od nagrzania pieca. Przed podaniem oprószyć solą morską, najlepiej świeżo mieloną.
Danie serwować na krążkach cytryny, skropione sokiem cytrynowym i ozdobione listkami natki pietruszki.
Do przygotowania marynaty możesz użyć także ziarnistej musztardy francuskiej. Kuleczki gorczycy będą przyjemnie chrupać po upieczeniu.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium