Łosoś z grilla

Łosoś z grilla
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Najsmaczniejsza klasyka na grillu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Łosiosia pokroiłam w dzwonka. Bardzo polecam ten gatunek łososia, mięso jest zwarte i lepsze w smaku do łososia "norweskiego".

    Nie skrobałam łusek bo w tym daniu nie jada się skóry, tylko po ugrillowaniu nawija na widelec.

    Rybę posypałam przyprawą skropiłam oliwą i schowałam do lodówki na co najmniej pół godziny.

    Rybę zgrillowałam i skropiłam obficie sokiem z cytryny przed konsumpcją.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (14)

slodkisentyment 08 maja
Ale cudownie wygląda :) Idealny :)
BEATA1978 08 maja
Idealne jedzonko :)
Nevermore 08 maja
Widzę, że sezon grillowy rozpoczęty, no chyba, że się mylę ;p
My jutro planujemy grilla na działce. pogoda... Czytaj całość »
Widzę, że sezon grillowy rozpoczęty, no chyba, że się mylę ;p
My jutro planujemy grilla na działce. pogoda ma być zacna, więc trzeba z niej korzystać :) Nie powiem ile będzie osób, bo jeszcze "sygnaliści" doniosą :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki