Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z farszem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Paprykę, dymkę oraz imbir oczyść i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej warzywa. Następnie dodaj kukurydzę i smaż cały czas, mieszając. Dopraw solą i odstaw do wystudzenia. Czosnek, papryczkę chili i listki tymianku oczyść i posiekaj. Wszystkie przełóż do misy i zalej miodem, oliwą i octem. Wymieszaj i dopraw solą.
Filet z łososia, umyj i osusz. Ostrym nożem wykrój z przodu kieszeń i napełnij ją warzywną mieszanką. Brytfannę wyłóż folią aluminiową i papierem do pieczenia. Połóż na nim nadziewanego łososia, posól i zalej marynatą. Łososia szczelnie owiń papierem i piecz w piekarniku w temp. 200 °C przez 20 minut.
Przygotuj sałatkę. Cebulę, czosnek, paprykę, cukinię oraz pomidorki oczyść i pokrój w kawałki. Następnie przełóż na patelnię i podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Odsącz oliwki z zalewy i dorzuć do warzyw. Chwilę podsmaż. Pod koniec dodaj grubo posiekaną pietruszkę. Podawaj z pieczonym łososiem.Źródło: Na żywo