Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania łososia i warzyw użyłam minimalnej ilości soli i wcale nie czułam, że mi jej brakuje. Warzywa lekko chrupkie, idealne, ryba soczysta i nie wysuszona. Przepis na łososia ze strony Lidla. Można użyć dowolnej ryby, jak również można ją przyrządzić w piekarniku. Polecam!!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Łososia osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Układamy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym lub na blaszce (lub w urządzeniu / garnku do gotowania na parze). Pesto mieszamy ze śmietaną i posiekaną bazylią, doprawiamy odrobinę solą i pieprzem. Mieszaniną smarujemy filety. Rybę zapiekamy około 20 minut w 200 stopniach (w urządzeniu na parze około 15 minut). Podajemy z warzywami świeżymi lub gotowanymi.