Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 254
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 254
Składniki
PUREE Na patelni rozpuścić łyzke masła. Dodać szalotki i lekko je podsmażyć. Następnie wrzucić groszek i smażyć go do miękkości, pod koniec przyprawiając rozmarynem. Wszystko zmiksować blenderem, dodająć śmietany oraz pieprzu i soli. Gotowe.
ŁOSOŚ Łososia smarujemy oliwą i przyprawiamy solą oraz pieprzem. skrapiamy go cytryną. Przekładamy na rozgrzany grill (lub patelnię grillową). Nastepnie smażymy 3-4 minuty z każdej strony do momentu aż ładnie się przyrumieni.
BATATY Po umyciu kroimy je w paski jak frytki. Przygotowane kawałki dokładnie suszymy, smarujemy oliwą, solimy i posypujemy czarnuszką. Następnie tak przygotowane bataty dajemy na blachę pokrytą wcześniej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 220 st. C.