Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś wędzony z grejpfrutem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1003
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1003
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Sałatę dzielimy na listki, myjemy, osuszamy i układamy na półmisku. Grejpfrut dokładnie obieramy, dzielimy na małe cząstki. Układamy wzdłuż brzegów półmiska lub talerza.
Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy w plasterki. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Kroimy na drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Cząstki pomarańczy układamy między cząstkami grejpfruta i cytryny. Kostki awokado układamy na brzegach półmiska.
Z plasterków łososia formujemy różyczki, układamy je na środku i ozdabiamy świeżym koperkiem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 5 zł.
Wartość odżywcza porcji 280 kcal. Białko 13 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 11 g.Źródło: Rewia