Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinny obiad.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Łososia umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na 4-5 cm kawałki bez skóry. Oprószyć delikatnie ziołami i solą. Zostawić na 15 min w lodówce. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni, na maśle i oleju rozmrozić szpinak pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodać pokrojony ser feta i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dusić kilka minut i mieszać, odparować. Dodać sól i pieprz do smaku. Dodać ugotowany ryż i dobrze połączyć. Ryż ze szpinakiem przełożyć do żaroodpornego naczynia i ładnie rozłożyć. Na wierzchu ułożyć kawałki łososia. Przykryć folią i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min. Po wyjęciu z piekarnika rybę posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Udekorować plasterkami cytryny i listkami cytryny, albo szpinaku. Smacznego.