Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w sosie, w ziołach"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 18
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 231
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 18
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 231
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Składniki
Filety z łososia umyj pod bieżącą wodą. Osusz na papierowym ręczniku i pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości. Rybę po obu stronach skrop cytryną i przypraw solą oraz pieprzem. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż łososia, aż skórka się podrumieni. Dymkę i pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do garnka, wlej białe wino, dodaj musztardę gruboziarnistą i wymieszaj. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj przez chwilkę. Warzywa dodaj do łososia z masą ziołową. Całość podduś chwilę na małym ogniu.
Przepis na masę ziołową
Chleb tostowy pokrój. Natkę pietruszki i koperek oczyść i posiekaj. Wszystko przełóż do miksera. Dodaj starty parmezan oraz skórkę z cytryny.
Do ziół z chlebem tostowym dodaj pokrojone w kawałki masło. Całość zmiksuj tak, aby powstała gładka masa.
Warstwę masy ziołowej rozprowadź na podsmażonym łososiu. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 8 minut w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo