Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś w sosie teriyaki i chilli"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2136
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2136
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Wymieszaj japońską marynatę teriyaki (ok. 8 zł/150 ml)i słodki sos chilli (ok. 7 zł/200 g) w dużej misce. Włóż kolejno płaty łososia i pokryj je równomiernie sosem. Przykryj tak przygotowanego łososia i wstaw do lodówki na godzinę.
Posiekaj szczypiorek. Wstaw do gotowania ryż. Aby był sypki, do dużego garnka wlej 2 l wody na szklankę ryżu. Wodę doprowadź do wrzenia, posól, dodaj oliwy i wrzuć ryż. Po 15-20 minutach ryż powinien być miękki.
Smaż na grillowej patelni łososia przez 3-4 minuty z każdej strony. Posyp lekko sezamem i szczypiorkiem. Najlepiej smakuje podany z ryżem i podsmażoną na oliwie z czosnkiem kapustą.
Czas przygotowania: 40 minut • porcja: 770 kcal • koszt: ok. 5,5 zł • dla 4 osób.Źródło: Olivia