Łosoś w sosie szpinakowym

Łosoś w sosie szpinakowym
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: asia67
było pysznie i do tego spora dawka cennych składników odżywczych

Składniki

  • łosoś 2 dzwonka
  • szpinak mrożony 5-6 kostek
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • pomidorki kilka szt
  • olej
  • śmietana 18 % 2-3 łyżki
  • sól, pieprz
  • cytryna

Przygotowanie

  1. 1. rybę umyć, posolić i lekko skropić sokiem z cytryny,
    2. rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulę, potem czosnek, nastepnie dodać pokrojone pomidorki i na koniec szpinak, posolić, dusić aż szpinak będzie miękkie, do śmietany dodać 2 łyżki gorącej wody, rozrobić, wlać do warzyw, wymieszać,
    3. rozgrzać olej, włożyć rybę, smażyć po ok 3 min z jednej i drugiej strony, przełożyć do sosu, dusić ok 5 min, podawać z ryżem,




    smacznego

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 21 stycznia
Na pyszną rybkę, to ja się wpraszam ;) Pychotka :)
fafiatko 21 stycznia
Pyszna ryba w pysznych warzywach!
Składniki
  • łosoś 2 dzwonka
  • szpinak mrożony 5-6 kostek
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • pomidorki kilka szt
  • olej
  • śmietana 18 % 2-3 łyżki
  • sól, pieprz
  • cytryna
Składniki