Łosoś w sosie porowo-czosnkowym

Łosoś w sosie porowo-czosnkowym
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EWAM45
Doskonałe dietetyczne danie. Gotowanie na parze zachowuje wszystkie właściwości warzyw, a ryba jest mięciutka.

Składniki

  • 50 dag łososia
  • 1 mały brokuł
  • 1 marchewka
  • pół pora ( twarda część)
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki musztardy

Przygotowanie

  1. Gotujemy na parze. Do naczynia wkładamy łososia przyprawionego solą i pieprzem

  2. Brokuł rozdzielamy na różyczki i wkładamy na rybę. Do tego por pokrojony w talarki, marchewka w paski lub talarki.

  3. Wszystko nakrywamy i gotujemy ok 20 min.

  4. os przyrządzamy z wyciśniętego soku z cytryny, jogurtu , musztardy. oraz z pora , który gotował się w garnku. Pora blendujemy. wszystko mieszamy.

  5. Można lekko posolić. Podajemy łososia polanego sosem.

Składniki
  • 50 dag łososia
  • 1 mały brokuł
  • 1 marchewka
  • pół pora ( twarda część)
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki musztardy
Składniki