Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w miodowo-czosnkowej marynacie"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
Dwa ząbki czosnku rozetrzyj starannie z solą, pieprzem czarnym i cayenne. Dodaj miód oraz musztardę Dijon.
Połącz wszystkie marynaty (najlepiej przy pomocy trzepaczki). Włóż do niej umytego łososia, po czym wstaw go do lodówki na minimum godzinę.
Tak zamarynowaną rybę umieść w rozgrzanym piekarniku i piecz około 15 minut. Gotowego łososia posyp posiekaną natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłała: Antonina Zarakowska