Łosoś w maśle i przyprawach.

Łosoś w maśle i przyprawach.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Łosoś jako danie jednogarnkowe,,przygotowane na patelni ,szybkie ,aromatyczne i bardzo smaczne.Czas przygotowania to 10 min. Świetnie się sprawdzi na kolacji wigilijnej...

Składniki

  • 600g łososia pacyficznego
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • sok z cytryny,1 łyżeczka startej skórki z cytryny

Przygotowanie

  1. Umyty płat łososia wysuszyć ręcznikiem papierowym i podzielić na 4 części.
    Każdą część posypać pieprzem cytrynowym ,posmarować sokiem z cytryny i startą skórką z cytryny.
    Na patelni rozpuścić masło klarowane,
    położyć kawałki łososia i usmażyć Po usmażeniu można dodatkowo jeszcze skropić sokiem z cytryny.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (20)

ErJot 28 listopada 2021
Apetyczna wersja łososia:)
Nevermore 29 listopada 2021
Pyszności, Lew uwielbia ryby ;)
Wanessa 30 listopada 2021
Pyszna rybka
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600g łososia pacyficznego
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • sok z cytryny,1 łyżeczka startej skórki z cytryny
Składniki