Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
łyżki oliwy extra virgin; 2 łyżki listków świeżego estragonu (lub 1 łyżka suszonego estragonu); 4 łyżki orzechów włoskich; 1 łyżka tartego parmezanu; 1 łyżka bułki tartej; 2 łyżki masła, przyprawy.
<b>Sposób przygotowania:</b>
Estragon zmiksować z orzechami, oliwą z oliwek, serem parmezanem i czosnkiem.
Do masy dodać bułkę tartą oraz masło i dokładnie utrzeć. Łososia poprószyć solą i pieprzem, posmarować oliwą z oliwek. Rybę delikatnie zgrillować z obu stron, na wierzchnią cześć nałożyć orzechowe pesto, przykryć grilla folią aluminiową, a następnie dopiec łososia.
Można podawać z grillowanymi pomidorami oraz bukietem sałat.
Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert SowaStylizacja zdjęć: Ewa GębskaŹródło: materiały prasowe