Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś w czerwonym winie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Na patelnię wlej wino. Połóż na niej łososia skórą do góry i gotuj, aż wino wsiąknie w rybę. Przełóż na talerz.
W misce ubij kremówkę, dodaj kwaśną śmietanę i sok z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dosyp posiekany szczypiorek.
Ugotowane w winie filety z łososia podawaj udekorowane sosem śmietanowym i posypane szczypiorkiem.
Robert Makłowicz. Znawca dobrych smaków i gospodarz programu „Makłowicz w podróży”. Autor wielu przewodników kulinarnych.Źródło: Show