Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w cieście francuskim"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 631
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2080
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1311
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 147
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 108
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 631
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2080
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1311
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 147
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 108
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość około 0,5 cm. Przekrój na dwie równe części. Mieszankę warzyw smaż na oleju 6 minut (bez rozmrażania). Dopraw solą i pieprzem.
Łososia pokrój w plastry, skrop olejem sojowym, owiń folią aluminiową i włóż do gorącego (180 st. C) piekarnika na około 5-6 minut.
Foremkę do pieczenia wyłóż plastrem ciasta. Ułóż opieczone plastry łososia, smażone warzywa i przykryj drugim plastrem ciasta. Zagnieć brzegi, posmaruj rozmąconym jajkiem, ozdób okrawkami ciasta. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Po kilkunastu minutach zmniejsz temperaturę do 140 st. C. i piecz około 60 minut. Przygotuj sos: sok z cytryny zagotuj, zdejmij z ognia, dodaj masło. Wymieszaj na gładką masę, dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem, potrawę udekoruj szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 80 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień