Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś w cieście francuskim"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm. Przekrój na dwie równe części. Brokuł podziel na różyczki i podsmaż na oleju. Wrzuć pokrojone w plasterki marchewki i smaż ok. 10 minut. Całość dopraw solą i pieprzem.
Łososia umyj i pokrój w plastry, smaż na oleju sojowym z masłem. Foremkę do pieczenia wyłóż plastrem ciasta. Ułóż łososia, brokuł i marchewki. Czynność powtórz, aż do wykończenia składników. Przykryj drugim plastrem. Dokładnie sklej brzegi i posmaruj rozmąconym jajkiem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C. Po kilkunastu minutach zmniejsz temperaturę do 140° C. Piecz około 60 minut. Sok z cytryny zagotuj, dodaj masło i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z łososiem.Źródło: Na żywo