Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta ryba otulona pierzynką z ciasta francuskiego, pora oraz kremowego serka.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1056
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1056
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 111
Składniki
Liście pora blanszujemy, aż zmiękną i staną się elastyczne. Następnie odcedzamy i studzimy.
Oprószone kawałki ryby solą i pieprzem układamy na obgotowanych liściach pora. Łososia smarujemy serkiem. Następnie owijamy porem.
Przygotowane zawiniątka układamy na cieście francuskim. Ciasto nacinamy.
Brzegi ciasta smarujemy jajkiem lub wodą i zaklejamy. Wierzch ciasta również lekko smarujemy jajkiem lub wodą. Pieczemy 15 minut w 210 stopniach C. Podajemy z ulubioną sałatką.