Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-04-2012
Kolejny, ciekawy pomysł na łososia
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ciecierzycę zmiksować razem z czosnkiem, sokiem z cytryny, oliwą extra vergine, dodając stopniowo około 5 łyżek wody , doprawić solą.
Łososia oprószyć solą, pieprzem, wysmarować olejem sezamowym. Sezam zrumienić na suchej patelni i posypać nimi łososia z wszystkich stron.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na gorącą blaszkę ułożyć łososia i wstawić do piekarnika na 15 minut. W międzyczasie przygotować dressing cytrynowy.
Na podgrzane talerze położyć purre z ciecierzycy, na wierzch ułożyć łososia. Polać dressingiem cytrynowym, posypać pieprzem cayenne i udekorować roszponką lub rukolą - niestety nie miałem