Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś teriyaki to jeden z najbardziej popularnych sposobów na łososia. Skoro wszyscy go tak kochają to i ja postanowiłam się z nim zmierzyć. Dziś przygotowałam dla Was marynatę teriyaki z sosem sojowym, rybnym, miodem i imbirem… Istna podróż w samo serce Azji…
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35859
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 138
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 242
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 276
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35859
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 138
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 242
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 276
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać, zalać nią filety i marynować około 3 godzin. W międzyczasie kawałki obracać. Smażyć łososia na rozgrzanej patelni grillowej skórą do dołu około 5 minut. Po tym czasie łososia obrócić i smażyć około 3 minut. Dłużej grillowany łosoś, będzie suchy i wiórowaty. Na koniec całość posypać sezamem. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną chili i dymkę (jej białą część). Następnie na patelnię wrzucić przygotowany makaron i lekko przesmażyć. Całość podlać 2 łyżkami marynaty z łososia. Na koniec posypać świeżo posiekanym szczypiorkiem z dymki. Łososia podawać z przygotowanym makaronem i sałatką z roszponki skropionej oliwą i sokiem z limonki.