Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś smażony z grzybami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 227
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 227
Składniki
Sól wymieszaj z curry. Dodaj sok z połowy cytryny. Marynatą natrzyj łososia i odstaw na 30 minut. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż łososia skórką do dołu.
Poczekaj, aż się zrumieni i wrzuć na patelnię pokrojone w podłużne plasterki grzyby, posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Wlej białe wino, przypraw solą i pieprzem. Trzymaj na małym ogniu przez kilka minut, ale nie za długo, żeby ryba się nie rozpadła. Przed podaniem posyp rukolą.Źródło: Show