Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś podany na warzywnym purée"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 216
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 216
Składniki
Warzywa obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie.
2. Łososia umyj i podziel na dwie części. Przygotowane porcje ryby ułóż na blasze wysmarowanej masłem.
Polej sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i posyp posiekanym porem.
Przykryj całość folią aluminiową i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
W tym czasie odcedź ugotowane warzywa. Dodaj 2 łyżki masła i utłucz je na gładką masę a la purée. Podawaj ułożone na łososiu.
<strong>Przepis nadesłała: Ewa Szymczak</strong>Źródło: Kurier TV