Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna rybka ,otulona śmietankowa pierzynką z wyrazista porą i chrupiąca marchewką. Rozpływający się smak w ustach zainteresuje osoby nawet nie przepadające za potrawami rybnymi. Raz sporobujesz a ta potrawa często zagości na Twoim stole.
Patelnia,nóż ,naczynie żaroodporne,łopatka drewniana
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1287
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1287
Składniki
Łososia opukujemy dokładnie ,kroimy na małe kostki oraz opruszamy solą i pieprzem. Następnie kroimy warzywa - marchewkę w talarki a pora w półksiężyce. Rozgrzewamy masło na patelni ,podsmażany na nim warzywa a następnie z każdej strony rybę. Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego a następnie zalewamy śmietanka 30procent Wkładamy do piekarnika na 40min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy świeżo pokrojonym koperkiem. Idealnie smakuje z ugotowaną kasza pęczak oraz oraz surówka z kiszonej kapusty.