Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś pod beszamelem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Dzwonka łososia myjemy, osączamy. Rybę układamy w natłuszczonym łyżką oliwy naczyniu żaroodpornym. Prószymy solą i pieprzem, skrapiamy resztą oliwy i sokiem wyciśniętym z połówki cytryny.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C, zapiekamy około 15 minut, tak aby ryba by.a przyrumieniona. Wyjmujemy.
Z masła i mąki prażymy jasną zasmażkę. Mieszając, dolewamy tyle zimnego mleka, aby sos miał konsystencję gęstej śmietany. Doprawiamy sol., pieprzem, gałką muszkatołową i dwiema żyłkami soku wyciśniętego z drugiej połówki cytryny. Chwilę gotujemy.
Beszamelem polewamy rybę w naczyniu żaroodpornym albo podajemy sos na stół w sosjerce.Źródło: Rewia