Łosoś pieczony w sosie miętowym

Łosoś pieczony w sosie miętowym
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Aromatyczny, zdrowy pomysł ma łososia

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować, odstawić do wystygnięcia. Następnie pokroić w plasterki.

  2. W moździerzu utrzeć ziarna kolendry. Jogurt, miętę, sok i skórkę z cytryny, oliwę, rozgniecione ziarna kolendry i sól zmiksować.

  3. W naczyniu do pieczenia ułożyć łososia. Następnie rybę przybrać plasterkami ziemniaków, polać wcześniej przygotowanym sosem. Całość posypać grubo zmielonym pieprzem.

  4. Włożyć do piekarnika (230 stopni) piec, aż łosoś będzie miękki - kilkanaście minut. Smacznego

Komentarze do przepisu (3)

babciaaneczka 19 kwietnia 2012
Dziękuję za kolejny przepis na łososia, pozdrawiam.
polarna 20 kwietnia 2012
pysznie wygląda ta rybka,wypróbuje przy najblizszej okazji,pozdrawiam:)
gochna55 09 marca 2018
Rybeczka - zabieram ! :)
Składniki
Składniki