Smaker - przepisy, dieta

Darmowa aplikacja z najlepszymi przepisami w sieci

Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami

Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: alepysznie
Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami to danie lekkie, zdrowe i smaczne.

Składniki

  • Łosoś – 200 g
  • Brokuły – 80 g
  • Pomidorki koktajlowe – 80 g
  • Papryka – 80 g
  • Szpinak – 100 g
  • 2 ząbki czosnku
  • Sok z połowy cytryny
  • Rozmaryn
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Łososia umyj, osusz i dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, skrop cytryną i odstaw. Do żaroodpornego naczynia wsyp szpinak, dodaj posiekany czosnek, skrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Na szpinaku ułóż skórą do dołu łososia, a obok różyczki brokuła, pokrojoną paprykę i pomidorki koktajlowe. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz wszystko około 15-20 minut.

Komentarze do przepisu (2)

polkangaroo 17 czerwca 2017
Wspaniałe danie. Moje ulubione smaki. :)
Szaffranka 18 czerwca 2017
Super połączenie. Z pewnością pyszne!
Składniki
  • Łosoś – 200 g
  • Brokuły – 80 g
  • Pomidorki koktajlowe – 80 g
  • Papryka – 80 g
  • Szpinak – 100 g
  • 2 ząbki czosnku
  • Sok z połowy cytryny
  • Rozmaryn
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
Składniki