Łosoś pieczony w folii

Łosoś pieczony w folii
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: suri
Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

Składniki

  • 1 dzwonko łososia
  • 1 marchewka
  • pół małej cebuli
  • 1 pieczarka
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżek rosołu lub szampana
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Przygotować folie aluminiową podwójną warstwę,dość spory kawałek.

  2. marchewkę zetrzeć na grubej tarce,położyć ją na środku folii,na marchewce ułożyć dzwonko łososia,posypać niewielką ilością soli i pieprzu

  3. położyć na kawałku ryby łyżkę małych kawałeczków masła,następnie pół cebuli i pokrojoną w plasterki pieczarkę.

  4. zagiąć do góry folię z czterech stron i wlać rosół lub szampana,zamknąć folię.Piec około 20-30 minut w temp.180-190 stopni

Komentarze do przepisu (4)

irma 21 marca 2010
Przepis warty wypróbowania - na pewno skorzystam.
wiola1100 21 marca 2010
napewno spróbuje z tym szampanem
Tangerinka 21 marca 2010
deleted
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 dzwonko łososia
  • 1 marchewka
  • pół małej cebuli
  • 1 pieczarka
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżek rosołu lub szampana
  • sól, pieprz
Składniki