Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś pieczony pod kołderką"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4776
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4776
Składniki
Łososia umyj z zimnej wodzie. Delikatnie oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, po czym odstaw w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Następnie posmaruj rybę musztardą francuską, a później nałóż warstwę naturalnego jogurtu wymieszanego z drobno pokrojonym ogórkiem i posiekanym koperkiem.
Tak przygotowanego łososia ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 20 minut.
Danie podawaj z lampką białego wytrawnego wina.
<strong>Przepis nadesłała: Dorota Strzelecka</strong>Źródło: Kurier TV