Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś na porach i ananasie"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 513
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 513
Składniki
Krążki ananasa osącz z zalewy, pokrój je na mniejsze kawałki. Por oczyść starannie, opłucz go pod bieżącą wodą. Odetnij twarde końcówki. Oczyszczone warzywo przekrój wzdłuż, a potem posiekaj drobno.
Umyj i pokrój na kawałki pomidora (jeśli chcesz, możesz go sparzyć i obrać ze skórki). Opłucz, osusz i pokrój w dużą kostkę filet z łososia. Oprósz go solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć łososia, obsmaż. Dodaj kawałki ananasa, pora i pomidora. Smaż razem, mieszając, kilka minut.
Zawartość patelni dopraw do smaku sosem sojowym i pieprzem. Danie rozłóż na talerze. Każdą porcję udekoruj listkami natki.Źródło: Świat kobiety