Łosoś na pierzynce szpinakowej

Łosoś na pierzynce szpinakowej
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Carolina20
Pyszne i sycące danie główne idealne na każdą okazję, zarówna na rodzinny obiad jak i romantyczną kolację.

Składniki

  • 500 g mrożonego łososia
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 200 g śmietany 18 %
  • przyprawa do łososia
  • aromatyczny pieprz (najlepiej w młynku)
  • ser parmezan
  • sól, vegeta

Przygotowanie

  1. Całe opakowanie szpinaku rozmrażamy.

  2. Rozpakowujemy łososia.

  3. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Na jego dnie układamy jednolicie, odciśnięty z wody szpinak. Na powstałej "pierzynce szpinakowej " kładziemy kawałki łososia.

  4. Przygotowujemy sos śmietanowy. Do małego naczynia wlewamy śmietanę, wsypujemy odrobinę vegety, przyprawy do łososia oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przygotowanym przez nas sosem zalewamy łososia. Następnie posypujemy danie świeżo zmielonym pieprzem oraz startym parmezanem.

  5. Całość pieczemy przez około 20 minut.

    Smacznego!!!

Składniki
  • 500 g mrożonego łososia
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 200 g śmietany 18 %
  • przyprawa do łososia
  • aromatyczny pieprz (najlepiej w młynku)
  • ser parmezan
  • sól, vegeta
Składniki