łosoś miodowy

łosoś miodowy
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magis
Szybkie, smaczne i zdrowe...

Składniki

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlej miód, oliwę, sok z cytryny. Dodaj wycisnięty przez praskę czosnek, zioła, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

  2. Natrzyj masą łososia i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

  3. Następnie ułóż go na folii aluminiowej, dokładnie przykryj i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 195sC. Możesz też piec na ruszcie lub na patelni grilowej.

  4. Przed podaniem posyp koperkiem i skrop sokiem z cytryny.

Komentarze do przepisu (13)

Mateusz15 23 czerwca 2010
Fajny kawałek ryby ;-) Na pewno smaczny.
annawk 23 czerwca 2010
po prostu magia na talerzu:)
wioleta333 23 czerwca 2010
sam widok zachwyca a co dopiero smak.....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki