Łosoś cytrynowy

Łosoś cytrynowy
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Akademia
Pieczony łosoś to szybkie, lekkie i smaczne danie. Świetnie komponuje się z duszonymi ziemniakami.

Składniki

  • 500 g łososia
  • cytryna
  • pieprz cytrynowy
  • sól

Przygotowanie

  1. Łososia porządnie skrapiam sokiem z cytryny. Solę i posypuję pieprzem cytrynowym. Na każdym z płatów układam po 2 - 3 plasterki cytryny.

  2. Z folii aluminiowej robię kieszonkę, do której wsuwam przygotowaną rybę. Szczelnie zamykam. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piekę około 20 minut.





Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 13 marca
Jako "ryboholik" powiem, tylko wielkie MNIAM :D
pelen_brzuszek 13 marca
przepięknie podane :)
kulinarnagosia 14 marca
Prosto i smacznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g łososia
  • cytryna
  • pieprz cytrynowy
  • sól
Składniki