ŁOPATKA Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ

ŁOPATKA Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
smaczne połączenia mięska w sosie własnym z warzywami:)

Składniki

Przygotowanie

  1. łapatkę dobrze umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Posolić, popieprzyć i posypać czosnkiem. Pozostawić na poł godziny aby mięso przeszło przyprawami.

  2. cebule pokroić w plastry

  3. paprykę obrać i pokroić w plastru

  4. pieczrki obrac i poktoić w plastry

  5. do rękawa wkładamy połowę warzyw, potem dodajemy mięsko i znów poowę warzyw. Rękaw zamykamy i wkładamy do formy do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy około godziny.

  6. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (4)

paskudna2206 03 sierpnia 2010
super:)właśnie tego mi było trzeba już pędzę do kuchni i przygotuje to dziś na obiad:)
paskudna2206 03 sierpnia 2010
wróciłam żeby polecić ten przepis wszystkim:)mąż zadowolony:)danie pierwsza klasa:)Pozdrawiam:)
POMPOLINA 03 sierpnia 2010
cieszę się że smakowało:))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki