Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łopatka w zalewie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Zalewa: cebulę i czosnek obierz, pokrój na kawałki. Do garnka wlej 2 i pół litra wody, dodaj wszystkie przyprawy, majonez i musztardę. Zagotuj, ostudź.
Włóż umyte mięso, gotuj 5 minut od momentu zagotowania się zalewy. Ostudź, nie wyjmując mięsa z zalewy, najlepiej przez noc. Ponownie doprowadź do wrzenia, gotuj 5 minut. Ostudź. Jeżeli użyjesz większego kawałka mięsa, gotowanie trzeba powtórzyć.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie